top på siden
Danske egnsretter - Snysk, Kjylar og Mikmuskage Torsk å æ fa', Kaj Kok

Bogen, Danske egnsretter - Snysk, Kjylar og Mikmuskage, kan købes i alle landets boghandlere, på udvalgte museer og direkte fra forlaget.

Restauranter
Flere restauranter rundt omkring i Danmark serverer gamle danske retter.

Kaj Kok
En af de restauranter, hvor man kan opleve og smage gamle danske retter, er Kaj Kok i Landsled på Møn, der også har tilberedt de retter, der er fotograferet i bogen. Restaurant Kaj Kok finder du på Klintevej 151 Landsled Tlf. 55 81 35 85 Spisehuset "Folkestuen"
På Flynderpgård Museet i Espergærde findes spisehuset "Folkestuen", hvor man serverer mad som man fik den på Nordsjællandske gårde omkring 1920.
"Ugens ret", serveres fra tirsdag til søndag, mens mandag er grøddag ! Ugens ret kan f.eks være den meget populære ærtegrød, stegt flæsk, kåldolmere eller oksebryst med peberrodssovs. Er man ikke til varm mad midt på dagen kan man istedet få mellemmadder, en gang sild eller kaffe og den berømte kringle. Flynderupgård ligger på Agnetevej 9a 3060 i Espergærde. Tlf 49 28 19 00. Sevel Kro
I den hyggelige landsby Sevel har kroen en central placering mellem kirken og købmanden. Sevel Kro er Kgl. Privilegeret af 1801. En rigtig landsbykro med de gamle stolte kro-traditioner.
Oprindelig hed bygningen ”Bakkehuset” og kan spores tilbage til 1662. I 1802 fik man på stedet lov at drive krodrift – og blev ”Kgl. privilegeret”. Der var dog den ulempe for en del af kroens ejere at de kun måtte betjene de tilrejsende og ikke egnens beboere.
De sætter en stor ære i at bevare den gamle madkultur, der hører kroen til og samtidig give den et pift af moderne madkunst. Sevel Kro ligger på Søgårdvej 2 i Sevel i Nordjylland. Tlf 97 44 80 11. Kender du en restaurant, der serverer gammel dansk mad kan den komme på listen.

Klik her for at sende dit forslag

- køb bogen direkte fra forlaget.

slut på siden