top på siden
Kaffe i husmandsstedet Der servereres kaffe på Madam blå, Andelslandsbyen

garn farves Der farves garn, Erichsens gård

Der runkes sennep Der runkes bornholmsk sennep, Melstedgård

Levende museer
Levende museer er en anderledes og mere nærværende museums oplevelse. Her ser du museumsgenstandene i brug og kan følge livets gang, som det var.

Vi anbefaler for eksempel et besøg til:

Andelslandsbyen Nyvang - et historisk oplevelses center ved Holbæk.
Det er mere et historisk aktivitetscenter end et egentligt museum. Den besøgende kan både se, høre, lugte og smage sig frem. Der foregår nemlig, daglig, relevante aktiviteter i langt de fleste af Andelslandsbyens bygninger.
Besøg andelslandsbyen Nyvangs hjemmeside

Melstedgård - Bornholms levende landbrugsmuseum.
Oplev daglige sysler og aktiviteter i stuehus og ude.
Melstedgård er et arbejdende museum, hvor man kan følge, hvordan livet formede sig på en bondegård i tidsrummet 1850-1950. Som besøgende på gården kan man dagligt se hvilket arbejde, der foregik i hus, i stald og på mark. Fra forår til efterår. Fra morgen til aften.
Besøg Melstedgårds hjemmeside

Erichsens gård - by og have museum, Rønne.
Der bliver fyret op i det gamle komfur hver dag. Der runkes sennep hver dag. Hver dag kan man opleve årstidens sysler i hus og have. Hver tirsdag er der smagsprøver fra havehusets åbne ildsted.
Besøg Erichsens gårds hjemmeside

Turen kan også gå til

Frilandsmuseet
Museet har 50 gårde, huse og møller fra Danmark, Sydsverige, Nordtyskland og Færøerne. Du inviteres indenfor i stuer og køkkener, på pigeværelser og karlekamre og på besøg i stalde, lader og værksteder.
Besøg Frilandsmuseets hjemmeside

Museums Gården - Møns museum.
Gården giver et glimrende indtryk af, hvordan de gamle mønske bondegårde har set ud. Efter at have besøgt stuerne med de gamle møbler og udlængerne, hvor der opbevares forskellige landbrugsredskaber, kan man som besøgende afslutte turen i den store have med kik ud over Østersøen.
Besøg Møns Museums hjemmeside

Den gamle by i Århus
Den Gamle By er et levende billede af livet, som det var i de gamle danske byer. Mød fortidens mennesker, se deres stuer og køkkener, nyd duften i deres haver. Prøv de gammeldags lege og gå på opdagelse i museets store samlinger og udstillinger. Klap hestene og pas på gæssene.
Besøg Den gamle bys hjemmeside

Frilandskulturcentret Flynderupgård
På Flynderupgård i Espergærde drives et historisk landbrug, anno 1920, med køer, heste og grise og høns, som er alle af de gamle bevaringsbeværdige racer. Derudover er der en stor køkkenhave hvorfra det tilhørende spisehus "Folkestuen" henter grøntsager og bær.
Besøg Flynderupgårds hjemmesideEn del andre museer har også valgt at forhandle bogen "Danske engsretter - Snysk, Kjylar og Mikmuskage". Her er et udvalg:
slut på siden